Už je to hotovo!

11:02

Zrovna v pátek jsem odevzdala všechny práce ve škole a mohu oficiálně říct, že skončil třeťák! Možná někteří z vás tuší, že studuji na střední stavební škole s oborem architektura a interiérový design. 

Každopádně jsem si vybrala školu, která vás prakticky připraví o všechen volný čas. Nechci si tu ale stěžovat na to kolik jsem strávila času nad výkresy. Naopak jsem se chtěla pochlubit svou prácí, kterou jsem odvedla za tento rok.

Dostali jsme za úkol navrhnout rodinný dům a vypravovat k němu všechny výkresy na stavební povolení. Možná jste už viděli ten paklík papírů, které jsou potřeba na jeden malý dům. Pokud ne, můj "domeček" měl přibližně 30 výkresů. Což j na to, kolik jsme se to za ty tři roky naučili docela dost. A ani nechci vědět kolik opravdový dům bude mít výkresů.


Na architektuře je náročné to, že skoro nikdy nedokážete narýsovat dokonalý výkres. Vždycky se tam najde něco, co byste mohli změnit nebo vylepšit. Ať už je to grafika, nebo technické věci. Tato závěrečná práce spočívala v tom, že člověk opraví všechny chyby a pak už to jen bez chyb přednese učiteli. I přesto že jsem se snažila opravit vše, stejně tam bylo dost věcí, které se daly opravit. Ale musím říct, že jsem vzplanula velkou láskou k výkresům detailů, které spočívají v podrobném rozkreslení složitějších částí staveb. Detaily jsou proto největší piplačka a vždycky se tam najde něco, co by se dalo ještě opravit a vylepšit. Naopak mě nebaví výkresy výkopů, které mi popravdě moc nejdou a jsem ráda, že je mám pro tento rok prozatím za sebou!

Mnohem zajímavější práce, kterou jsem dělala na samém konci roku byly rešerše na kadeřnictví, které budu navrhovat ve čtvrtém ročníku.
Dostala jsem za úkol navrhnout rodinný dům s přidruženou funkcí, kterou si zvolím a protože jako alternativní práci mám naplánovanou kadeřnici, vybrala jsem si návrh kadeřnictví. V poslední době ale doufám, že mi vyjde povolání architektky!

Takhle nějak dopadly moje rešerše!


Rozhodla jsem se, že své kadeřnictví chci propojit co nejvíce s přírodou a proto jsem začala na pinterestu hledat. Jak můžete vidět našla jsem toho docela dost a to se sem vešlo jen pár obrázků (pokud byste chtěli kouknout na můj pinterest, rozhodně klikněte sem!). Zároveň jsem poslední dobou úplně posedlá hexagony, takže tam rozhodně nemohly chybět!

Měli jsme také vybrat nábytek a zařízení, které tam chceme a musím říct, že mě to extrémně bavilo, protože se mi docela lehce podařilo najít podobné zařízení jako je na inspirativních obrázcích.

A nakonec asi nejnudnější část bylo zjistit si různé normy a vyhlášky, které každé kadeřnictví musí dodržovat. Tohle mi zabralo nejvíce času a jsem ráda, že už to mám za sebou!

Jak to máte se školou/prací vy? Už máte všechno hotovo? Nebo je toho ještě hodně před Vámi? Pochlubte se mi v komentářích!
Vaše Tkanice


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Zní to zajímavě, gratulace k ukončení ročníku :)
    I tak si myslím, že architekti to nemají tak těžké jako třeba stavaři. Ti dostanou od architekta, dost často nepostavitelný návrh (na materiál, statiku apod.) a musí si s tím vyhrát aby splnili podmínky a zároveň to nikoho nezabilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Tohle nám učitelé říkají pořád. Hlavne ať navrhujeme neco, co vůbec lze postavit. Ale až budu fakt navrhovat, tak to bude zajímavý ;)

      Vymazat